Bedrijfspandtaxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een bedrijfspand taxatie

Er is sprake van asbest. Komt dit in het taxatierapport?

Er is sprake van asbest. Komt hier een melding van in het taxatierapport?

Er zal altijd een opmerking in het bedrijfspandtaxatierapport komen omtrent de eventuele aanwezigheid van asbest. Het kan zijn dat de taxateur in het taxatierapport een clausule opneemt omtrent asbest bij het bedrijfspand. Het kan namelijk zijn, indien het pand gebouwd is tussen 1945 en 1990, dat de kans erg groot is dat er bij de bouw van het bedrijfspand asbest gebruikt is. Tot 1994 is asbest veel gebruikt in verschillende producten maar vooral in bouwmaterialen. Zo komt het voor in golfplaten, vinylvloerbedekking (zeil) en in pijpen voor schoorstenen. Ook kan asbest zitten in oude huishoudelijke apparaten bijvoorbeeld haardrogers, strijkijzers en warmhoudplaatjes. Asbest brandt slecht en hierdoor werd het vaak gebruikt bij de bouw van gebouwen en woningen. Er was toen nog niet duidelijk dat het slecht was voor de gezondheid. Sinds juli 1993 mag er geen asbest of asbesthoudende materialen en producten meer gekocht worden, maar ook niet geïmporteerd, verkocht of opnieuw bewerkt worden. Sinds 2005 geldt er in de gehele EU een verbod op asbest. Indien er asbest of de verdenking ervan aanwezig is bij uw bedrijfspand of het pand dat u wenst te komen, dan is het verstand om eerst een inventarisatie van de asbest te maken. Laat dit uiteraard doen door een gespecialiseerd bedrijf.
Asbest kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Door de inventarisatie zal er duidelijkheid komen om hoeveel asbest het gaat. Indien dit meer dan 35 vierkante meter bedraagt, dan dient dit door een professioneel bedrijf te worden verwijderd. Vraag wel van tevoren een offerte op. Indien het minder dan 35 vierkante meter is, dan mag u dit eventueel zelf afvoeren. Let op, niet bij iedere milieustraat mag u als bedrijf zijnde uw asbest brengen.

Over het algemeen kan asbest geen kwaad, wanneer het niet wordt blootgesteld of wordt bewerkt. Daarom is het wel zaak om het bij een verbouwing gelijk weg te laten halen zodat het niet kan beschadigen. Vanaf 2024 zal de Rijksoverheid een verbod voeren asbestdaken. Particulieren, bedrijven en (overheids-) instellingen mogen dan geen asbestdaken meer bezitten. Oude daken kunnen door de jaren heen zijn aangetast door weer en wind. Daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen en deze kunnen een groot gezondheidsrisico vormen.
Bij de gemeente kunt u subsidie aanvragen voor het verwijderen van aantoonbare asbest.


Bedrijfspandtaxatie nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 5.584 aanvragen - Totaal 351 beoordelingen
Gemiddelde score 8,5