Bedrijfspandtaxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een bedrijfspand taxatie

Wat betekent PTA?

PTA betekend Platform Taxateurs en Accoutants.

In 2012 werd het Platform Taxateurs en Accountants (PTA) opgericht. Initiatiefnemers achter het PTA waren leden van de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA), zij kregen hulp van de Stichting VastgoedCert, een kwaliteitsregister voor makelaars en taxateurs. Het PTA werd opgericht om tot verbetering van het taxatieproces te komen, waaronder ook transparante taxatierapporten, die werkelijk van waarde zijn voor de gebruikers (beleggers, financiers, accountants, toezichthouders en andere stakeholders).
In eerste instantie zijn de aanbevelingen bedoeld voor verslaggevings- en rapportagedoeleinden. Denk aan accountants die de jaarrekeningen moeten keuren. Niettemin zijn de aanbevelingen ook heel goed inzetbaar voor andere doeleinden en doelgroepen, waaronder financiers, toezichthouders, benchmark indices enzovoorts. En het spreekt voor zich dat het PTA-rapport ‘verplichte kost’ is voor de taxateurs en hun brancheorganisaties.
Dit betreft een verklaring van de bedrijfspand taxateur dat de scheiding tussen de makelaars- en taxatieactiviteiten gewaarborgd is. In het kader van het vier-ogenprincipe zal ieder taxatierapport gecontroleerd en medeondertekend worden door een op het vakgebied gespecialiseerde taxateur met dezelfde specialisatie en deskundigheid.


Bedrijfspandtaxatie nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 5.620 aanvragen - Totaal 351 beoordelingen
Gemiddelde score 8,5