Bedrijfspandtaxatievergelijk.nl
De vergelijk website voor een bedrijfspand taxatie

Wat is TMI (Taxatie Management Instituut)?

TMI staat voor Taxatie Management Instituut. Tot een aantal jaren geleden werkten taxateurs in de commercieel vastgoedbranche vanuit verschillende normen/standaards en rekenmodellen. Hierdoor was er geen uniforme richtlijn voor taxaties van commercieel vastgoed. Denk bij commercieel vastgoed aan bijvoorbeeld winkels, loodsen, garages maar ook hotels en sportaccommodatie. De kwaliteit van de uitgebrachte taxatierapporten was erg wisselend. Vanuit de markt (overheid, vastgoedfinanciers, beleggers enz.) was er dus vraag naar een kwaliteitsbranche. Daarom hebben NVM Business en fluX in een zeer goede samenwerking met taxatieprofessionals uit de commercieel vastgoedbranche geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Taxatie Management Systeem, met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed als inhoudelijke basis. Een richtlijn die gebaseerd is op reeds bestaande theoretische en praktische normen is IVS.
TMI is een onafhankelijke stichting, zij bewaken het Taxatie Management Systeem, maar beheren en ontwikkelen zich verder voor de commercieel vastgoed branche om de kwaliteit en transparantie te bevorderen. Het doel is om de taxateurs hiervan goed op de hoogte te houden. TMI is er voor taxateurs, financiers, toezichthouders en overheden. Zij kunnen dus met allerlei vragen bij het TMI terecht.
Een bedrijfspandtaxatie die gemaakt is met het Taxatie Management Instituut (TMI) biedt opdrachtgevers de garantie dat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen in de markt en dat deze onderbouwd is. Het gebruik van de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed en het Taxatie Management Instituut (TMI) maakt bedrijfspand vastgoedtaxaties inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Een initiatief door en voor taxateurs uit de commercieel vastgoedbranche om te gaan werken vanuit dezelfde uitgangspunten.
Een TMI taxateur moet zich uiteraard blijven ontwikkelen en bijscholen. Van alle taxateurs die zich aansluiten bij het TMI wordt verwacht dat zij een goede basisniveau taxatiekennis commercieel vastgoed hebben. Om de TMI taxateur in de gelegenheid te stellen zich verder te ontwikkelen is er de TMI Academy opgericht.
De TMI Academy verzorgt uiteraard de basiskennis over de ‘ins en outs’ van de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed en het Taxatie Management Systeem als geheel. Om de kwaliteit van de taxatierapporten gemaakt in het TMS te waarborgen is het volgen van een basistraining Taxatie Management System verplicht. Alleen goed opgeleide en gecertificeerde taxateurs mogen gebruik maken van het Taxatie Management Systeem.
Via bedrijfspandtaxatievergelijk.nl kunt u ook een TMI rapport aanvragen. Aan de linker zijde treft u het keuze hulpmenu. Hier kunt u TMI aanvinken. Er zijn al een aantal geldverstrekkers die een TMI rapport als eis stellen.
Niet alle bedrijfspandtaxateurs hebben een TMI certificering. Vraag dit dus goed na. Een TMI rapport is ook wel wat duurder.
Alle tarieven die u op onze website bedrijfpandtaxatievergelijk.nl ziet staan, zijn tarieven exclusief BTW.


Bedrijfspandtaxatie nodig? Vergelijk en bespaar


Plaats of Postcode woning
 

Sinds 2013 ruim 5.594 aanvragen - Totaal 351 beoordelingen
Gemiddelde score 8,5